Wienerstolen – En alsidig stol

Wienerstolen – En alsidig stol

Wienerstolen – En designklassiker

Wienerstolen er først og fremmest en stol, som blev designet tilbage i 1859 af Michael Thonet. Stolen findes i mange forskellige varianter, men varianten som også er kendt som en typisk caféstol, med en bund af rørflet eller krydsfinér. Stolen blev fremstillet af lamineret træ, som blev bøjet vha. damp. Dette er også et kendetegn for møbler af god kvalitet.

En anden fortolkning af stolen, er denne fra Bordeogstole.dk, som også er benævnt som en wienerstol. Her er den med stof- eller lædersæde, i forskellige farver. Den minder lidt om Hans Wegners Y-stol, som også er et meget kendt ansigt indenfor designermøbler.

God siddekomfort & kvalitet


På trods af, at det måske ikke syner af det, men stolen har faktisk en god siddekomfort. Dette betyder også, at selvom man måske skal sidde ned i lange perioder, så er komforten stadig god, og derfor kan man sagtens sidde ned i længere perioder på stolen. Her får man altså en stol, som er af god kvalitet, og samtidig har et flot design, uden at man skal vende vrangen ud på ens pengepung, for at få råd til et sæt til ens stue eller køkkenalrum.

Med de forskellige variationer af farver, er det også muligt at tilpasse møblerne, til netop det behov som man nu står med.
Hvis man ønsker, kan man efterbehandle sæderne med imprægnering, som er med til at gøre det nemmere at håndtere snavs og skidt som kommer på stolene. Det er med til at sørge for stolenes holdbarhed, så de holder i lang tid. Samtidig kan det hjælpe med at væsker ikke sætter sig i varianterne med stofsæder, så man ikke får grimme pletter, som er svære at fjerne igen. Som med alt andet man gerne vil have til at holde i lang tid, er det nødvendigt at beskytte og pleje det, og dette gælder naturligvis også disse stole. 

Til sidst, så er produktionen holdt indenfor Europa, hvilket giver mindre brug af ressourcer til brug i transporten af stolene, som gør stolene mere klimavenlige, end hvis de skulle have været fremstillet i et land udenfor Europas grænser. Det sparer altså miljøet for en del af den belastning, som der er ved salget af stolene.

Ingen kommentar

Skriv en kommentar