Top 10 brønddæksler

Top 10 brønddæksler

Hvilket formål har et brønddæksel egentlig?

Brønddæksler bruges som udgangspunkt til at dække afløbet der leder regnvand og spildevand væk fra gaden og byen.

Afledning af regnvand og spildevand

De dækker indgangen til spildevandsrørene af, så der ikke kommer meget andet end vand igennem. Brønddæksler kommer ydermere i flere forskellige materialer såsom støbejern, beton, komposit og smedejern, alt efter hvilket behov der er, der hvor brønddækslet skal installeres. Man kan samtidig få riste dertil, som også skal være med til at sortere uønskede objekter fra vandet, så det ikke kommer med spildevandet ud. Alt efter hvad man ønsker kan vælge lettere eller tungere alternativer, som for det meste løser de problemstillinger som man søger at løse ved at anskaffe sig et eller flere brønddæksler.

Top 5 brønddæksler

Her dækker vi en række af de bedste typer af brønddæksler, som kan bruges i en lang række scenarier, hvad end du ønsker et brønddæksel i komposit, støbejern eller beton, firkantet eller rundt, alt efter det behov du må have.

  1. Ø600MM Dæksel i glasfiber – Et robust dæksel lavet i glasfiber, som på grund af det lette materiale er nemmere at løfte af, og samtidig løser de samme opgaver som et tungere dæksel ville kunne.
  2. Duco32 Firkantkarm med Ø315MM – Her hører der også karm med, som holder dækslet oppe. Her er der tale om et dæksel i støbejern, som dermed er væsentligt tungere end fx et i glasfiber. Det betyder også, at man ikke så let kan løfte det af.
  3. Hugoline rist nedadbuet Ø315MM i galvaniseret stål – Dette er, i modsætning til de to foregående dæksler, et firkantet dæksel, som oftest ses i kanten af asfalten på eksempelvis villaveje og lignende. Dette er naturligvis tungt, og er dermed ikke lige til at løfte op, grundet materialet.
  4. Betondæksel spulebrønd, uarmeret – Dette brønddæksel er fremstillet i beton, dog er det ikke armeret. Det placeres for det meste ovenpå en betonkegle, som afslutning på en brønd. Super solidt og svært at løfte af grundet dens vægt.
  5. Dæksel i genbrugsplast Ø315MM – Dette dæksel er ikke blot en fin erstatning for et tungere betondæksel, som også er sværere at løfte af, men det er også et miljøvenligt et af slagsen, da det er fremstillet i genbrugsplast. Altså gør man både sig selv og miljøet en tjeneste, når man benytter denne type dæksel, da man både får et lettere dæksel, som dermed giver mindre at løfte, og samtidig genbruger man noget af det plast, som ellers bare kunne have været end i havet.
Ingen kommentar

Skriv en kommentar