Savbukke – Træarbejde og brænde

Savbukke – Træarbejde og brænde

Savbukke – Når der skal fremstilles brænde

Du kender dem måske, hvis du nogensinde har set et familiemedlem save stykker op til brænde, eller hvis du kender nogen der arbejder meget med træ. De kan bruges i mange forskellige situationer, om du skal save længere stykker træ i stykker til brug som brænde, eller hvis du skal save noget over der skal bruges til fremstilling af noget. Her vil vi fortælle lidt om hvad savbukke kan bruges til.

Savbuk og huggeblok

Som nævnt ovenover, kan savbukken bruges i mange situationer. Her kan man med fordel bruge dem sammen med en huggeblok, hvis man skal have lavet noget brænde til sin brændeovn eller lignende. De fungerer godt sammen, fordi man kan få savet længere stykker træ over til mindre stykker, hvorefter man kan hugge dem op på huggeblokken, hvorefter man så har massere af brænde der fint kan passe ind i en brændeovn, eller blive brugt på et bål. Samtidig kan savbukken foldes sammen og stilles til side, når man er færdig med at bruge den, så den ikke fylder så meget. På den måde er den også meget praktisk, og fylder minimalt, som gør at den kan passe ind mange steder.

Fordelene ved træ

En fordel som en savbuk fremstillet af træ har foran en af metal, er at det jo sker, at saven smutter. Rammer man her en savbuk af metal, bliver tænderne højst sandsynligt ødelagt når de rammer bukken. Derimod går de ikke i stykker, hvis de bare rammer et stykke træ. Samtidig er de rustfrie bolte forsænkede, hvilket også gør det svært at ramme dem, hvis saven glider, og derfor er der heller ikke så stor sandsynlighed for, at man kommer til at ødelægge saven på en bolt, hvis den glider. Lærketræet har samtidig et højt indhold af garvestoffer, som fungerer som en naturlig trykimprægnering, og derfor egner savbukken her sig også godt til danske fugtige vejr.

Modeller til både de store og små

Hvis du gerne vil inddrage dit barn/dine børn i processen i at fremstille brænde, så er det også muligt, med en junior savbuk, som gør det muligt for et barn også at deltage i at save træet over. Dette er helt sikkert en god måde at inddrage dit barn i de praktiske opgaver.

Ingen kommentar

Skriv en kommentar