Leasing af bil

Leasing af bil

Hvad skal man tænke på?

Når man leaser en bil, er der mange ting man skal tænke på. Hvilken størrelse bil skal man have? Skal den være stor eller lille, og hvor meget plads skal der være i bagagerummet? Skal jeg have plads til min hund eller golfudstyr, eller bare lidt indkøb en gang imellem? Hvor stort er mit budget? Og hvilket mærke vil jeg gerne have?

Hvor kan man lease?

Leasing af forskellige biler kan gøre mange forskellige steder. Man kan både lease hos private autoforhandlere, hos kæder, eller hos et bilmærke selv, som for eksempel Ford eller Opel. Nogle steder er dyrere end andre, men kan have nogle fordele du ikke kan få andre steder, som for eksempel rabat på benzin eller forskellige service aftaler.

Serviceaftaler

Serviceaftaler er noget der betyder meget for rigtig mange. For hvor sikker er jeg, hvis der sker noget med bilen mens jeg har den? Nogle steder er man dækket ind mod det hele. Andre steder skal du selv dække hvis der sker noget med bilen mens du har den. Det er meget normalt at mindre ridser, især omkring dørene, pletter på sæder og måske en lille bule bliver dækket af serviceaftalen. Andre steder er dækskifte og olieskifte også inklusiv, som en del af service aftalen.

Udgifterne

Når man kigger på budget når man leaser en bil, er der ofte en førstegangsydelse, som er højere end den månedlige ydelse. Det bruger man så med ved at man har råd til at lease bilen. Hvis du vil have  en stor, flot bil, er din førstegangsydelse, og for den sags skyld også din månedlige ydelse, højere end hvis du vælger en lille bil.

Leasing er populært

Leasing er blevet meget populært de seneste år, fordi danskerne godt kan lide fleksibilitet. Når du køber en bil skal du måske betale af på den i 84 måneder, og det kan være at den ikke er så let at komme af med igen. Hvis du køber en brugt bil, er det dit problem hvis den går i stykker og skal have skiftet reservedele. Derfor er det smart at lease. Så er det oftest ikke dit problem at komme af med bilen igen, og du kan som regel levere den tilbage igen, hvis der sker ændringer i dit liv. Hvis du har brugt for en større bil til en barnevogn eller tre børn, kan du ofte skifte bilen og så bliver din månedlige ydelse bare sat en smule op. Leasing er godt for dig, hvis du ikke vil binde dig til en bil i mange år og ikke vil betale af på den, selv når du har skaffet dig af med den.

Det med småt

Når man leaser skal man være opmærksom på det med småt. Nogle gange kan der være skjulte udgifter. Dette kan være hvis du kommer til at lave en bule i bilen eller ridse et sæde, eller hvis du køre over det aftalte antal kilometer. Normalt er en leasingaftale fra 15.000 kilometer og opefter. Det kommer an på hvor meget du har brug for at køre bil. Jo mindre antal kilometer, jo mindre slider du på bilen, og så bliver din månedlige ydelse billigere.

Ingen kommentar

Skriv en kommentar