Hvad er strålevarme

Hvad er strålevarme

Der er et et hav af forskellige muligheder til at opvarme din bolig eller industri arealet. Her snakker vi både kalorifere og lufttæpper samt, strålevarmepaneler. Det der gør disse opvarmnings elementer gode er at de egner sig godt til store arealer. Fordelene er nemlig at opvarmningen er billigere end andre opvarmnings, da de kan holde en konstant varme. Normalt ser man at strålevarme spare dig for 52% i forhold til andre varme elementer, heraf ser man som regel et røgtab / varmetab på 13-8.7%.

 

Hvorfor strålevarme

Strålevarme Anlægget opvarmer den luft der er rundtomkring i luften. Varmen kommer først når den reflektere på et emne, det kan være en væg eller et menneske der går rundt ind i hallen, herefter afgiver man strålevarmen videre rundt i lokalet.

Det der gør strålevarme så smart er at luften opvarmes på emnerne og ikke luften, dette betyder at hvis du åbner for vinduer og porte, så vil luften forblive inde i rummet, hvilket gør det utroligt varme effektivt.

Når man har større anlæg som f.eks en industrivirksomhed eller en fabrik, så kan det være til fordel at bruge el strålevarme da man formindsker sit forbrug med helt op til 25-35%, selvfølgelig afhængig af hvor stor en isoleringsevne der er i fabrikken og hvor meget luft altså m2 luften skal opvarme.

Er du i tvivl om det er den rette løsning for din virksomhed? Det hele handler om hvad varmen skal bruges til. Leder man efter en driftsbesparelse så er strålevarme genialt til dette formål da der er store besparelser. Der kunne det også være at man ønsker at varmen skal gå hurtigt, så er konvektionsvarme meget mere ideelt for dig. Hygiejne er også noget man skal tage med i sin overvejelse, da konvektion opvarmer luft, og derved sker der en konstant cirkulation af forskellige organismer i form af bakterier og støv. Derfor er det f.eks ikke ideelt til institutioner da børn og andre meget hurtige kan blive syge.

Da strålevarme går op af, er man sikker på at man ikke bliver syg da bakterierne er i et andet lag end der hvor mennesker går. Derfor er det også en af de bedste former for opvarmning.

 

Ingen kommentar

Skriv en kommentar