Garn strik og mange sommer opskrifter!

Garn strik og mange sommer opskrifter!

Der findes mange lækre former for garn når man skal strikke. Men garn er ikke bare garn, der findes mange forskellige der er til hver sin form for strikning. Du kan se mere på Allerupstrik.dk

Sandnes garn

Sandnes garn kommer fra norge og blev grundlagt i 1888, den stil sandnes producere deres garn i er lækkert strik og uld. Du kan få i alle farver, så du kan strikke og hækle alt det du ønsker. Det gør Sandnes til favoritternes produkt er at de også udkommer med hækle ark hvert år, som gør at du hurtigt kan komme igang hvis du er begynder, samt hvis du er mere øvede er der også opskrifter til dig.

Alpakka

Ønsker du varm strikke garn, så er alpakka garn den rigtige løsning for dig. Denne type garn er det mest isolerende og kan holde både store og små varme. Normalt når man har en lidt tykkere og isoleret garntype så kan det også godt kradse og klø at have på ligesom uld, dette er dog ikke tilfældet med alpakka garn da det er blødt og meget behageligt. Alpakkauld kommer fra den sydamerikanske alpaca, som er kendt for dens varme pels.

Silk mohair

Silk mohair er en type garn fra sandnes der er en blanding af uld og silke. Dette betyder at garnet er meget tyndt så det ikke fylder særlig meget når man strikker med dette, men derimod får du stadigvæk en blød og silke følelse når man tager tøjet på og mærker garnet.

Fritidsgarn

Fritidsgarn er en tykkere garn type hvoraf man skal bruge tykke strikke pinde 5 1/2 og op. Det afhænger selvfølgelig af hvad man strikker, men fritidsgarn lægger sig altid pænt og giver en smuk og rustik overflade på grund af tykkelsen af garnet. Fritidsgarn er ikke superwash behandlet hvilket betyder at det er nemt at bruge til sutsko pudebetræk eller tasker.

Hjertegarn

Hjertegarn er en af de andre store på garn markedet, hjertegarn er et Dansk mærke som oprindeligt stammer fra odense, men sidenhen er flyttet hovedkontoret til midtjylland. Der hvor hjertegarn skiller sig ud fra sandnes er at de har et større marked for hækle garn, hvor de både lever høj kvalitet i forhold til mohair, bomuld og blandinger til hækling. De har lavet en masse anerkendte mærker som vital, deco, ragg, kid mohair og highland.

Hæklegarn

Hæklegarn er en speciel type bomuldsgarn som har det praktiske formål at blive brugt til hækling. Det er et tyndere men stærkere materiale end fx almindeligt garn. Hæklegarn mister sin blødhed da det er et stærke og mere stift materiale.

Ingen kommentar

Skriv en kommentar